David, 25, valt in slaap met pasgeboren baby in z’n armen – twee uur later wordt hij wakker en verstijft meteen

Iedereen die ooit een kindje heeft gekregen kan je vertellen hoe magisch de eerste paar weken zijn. Ouder worden is nu eenmaal één van de mooiste dingen in het leven.

Dat gold ook voor de 25-jarige David Hulley uit Stockport, Engeland. Een aantal weken geleden werd hij voor de tweede keer vader.

Echter, op een dag lag hij op de bank met zijn pasgeboren kindje in zijn armen. Twee uur later werd hij wakker toen hij zich meteen realiseerde dat er iets vreselijk mis was.

Bron: Pixabay (de afgebeelde baby is niet het kindje uit dit artikel)

Toen David in slaap viel met de vier weken oude Karson Winter-Hulley in zijn armen, dacht hij dat z’n kindje helemaal veilig was. De jonge vader vertelde The Sun:

“Hij leek te kalmeren en kroelde tegen me aan. I troostte hem terwijl de fles aan het opwarmen was en ik bewonderde hem vol verbazing. Hij viel in slaap en ik uiteindelijk ook.”

De realisatie

Twee uur later werd David wakker met het kindje nog in zijn armen. He had meteen in de gaten dat er iets mis was, omdat de baby geen geluid meer maakte. Ondanks David’s pogingen, reageerde het kleintje nergens meer op.

David raakte meteen in paniek.

“Ik rende naar boven en vertelde Beverly dat er iets mis was met hem. Beverly probeerde zijn mondje te kussen, maar voelde ook niets. We belden een ambulance en zij ondernamen een poging hem tot leven te wekken.”

Het stel reisde meteen af naar het ziekenhuis, waar ze tot de pijnlijke constatering kwamen dat hun vier weken oude kindje niet meer leefde.

Boodschap van de dokter

De doktoren konden niets meer doen. Karson was overleden aan de wiegendood. Het blijft een fenomeen waarover nog heel veel vraagtekens zijn. Het is iets dat gebeurt terwijl een kind slaapt, en het is enorm moeilijk het te zien aankomen.

Pathologe Melanie Newbold vertelt:

“Het was best een klein jongetje voor zijn leeftijd. Hij had geen verwondingen en was volstrekt normaal. Hij had lichte symptomen van een lichte verkoudheid, maar hij was in goede conditie op het moment dat hij overleed.”

Onze gedachten gaan uit naar de familie. Rust in vrede, kleine Karson.

Deel dit artikel als je David steunt!