Amerikaanse kustwacht houdt Narco duikboot aan met ruim 7200 kilo coke

Door de vele Narco series en documentaires die er momenteel zijn kun je weleens het idee krijgen dat het heel makkelijk is om een vrachtwagen of vliegtuig vol sneeuw Amerika in te krijgen. Vroeger misschien, maar ze worden daar ook steeds slimmer om methodes van smokkelaars te ontdekken. Een andere weg is over zee en dat doen Narco’s met een soort duikboten. Deze bootjes liggen voor het grootste gedeelte onder water, omdat ze zo minder opvallen.

Toch heeft de Amerikaanse kustwacht er eentje op open zee aangehouden. En dat zijn brute beelden, want een militair springt aan boord om het luik te openen. Aan boord vonden ze 16.000 pond witte sneeuw, 7257 kilo. Als je uitgaat van een straatwaarde in Amerika van 25.000 dollar, dan heb je het over een straatwaarde van 181 miljoen dollar wat dus nu niet aankomt op plaats van bestemming.