Pasgeboren welpje lijkt levenloos te zijn – dierenverzorgers zijn verrast als moederinstinct tijger overneemt

Een dierlijke geboorte te mogen bijstaan is een voorrecht dat weinigen van ons is gegund. Echter, ook de beelden ervan zijn ongelooflijk en spannend!

Als je dichtbij de natuur woont, heb je wellicht wel eens een glimp opgevangen van reeën of vossen en hun jongen. Maar heel weinig mensen hebben de bevalling van een tijger gezien, dus we zijn erg blij dat deze Australische dierentuinmedewerkers dit moment met ons deelden.

De tijger in de onderstaande video is net van een welpje bevallen. In het begin lijkt hij niet te ademen, wat voor veel ongerustheid zorgt bij haar verzorgers. Dan begint de moeder haar jong te likken en begint het te ademen, tot grote opluchting van iedereen.

Er is echter nog een verrassing op komst! Het broertje van het pasgeboren welpje staat ook op het punt om het wereldlicht te zien. Ditmaal gaat het iets sneller en heeft het tijgertje geen enkele moeite om te ademen.

Deze geboortes zijn zeer belangrijk. Tijgers worden met uitsterven bedreigd, waardoor dierentuinen een grote rol in hun conservatie spelen.

Van de Sumatraanse tijger leven er nog maar 350 tijgers in het wild. Wie weet of deze twee welpjes in de toekomst een rol spelen in de redding van hun soort?

Bekijk de video van de fascinerende geboorte hieronder – is het niet ongelooflijk om dit mirakel van dichtbij te mogen ervaren?