4 leerkrachten beschuldigd van herhaaldelijk pesten van jong autistisch meisje

Ondanks de vele acties tegen pesten blijft het een serieus probleem in scholen overal ter wereld.

Duizenden leerlingen zijn dagelijks het slachtoffer van pesterijen. Het tast hun zelfbeeld en zelfvertrouwen aan en kinderen zijn bang om naar school te gaan. In sommige gevallen worden kinderen zelfs gedreven tot zelfmoord. Om maar niet meer gepest te moeten worden.

We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid opnemen om een einde te maken aan pesten, waar dan ook, wanneer dan ook. De verantwoordelijkheid rust meestal op de schouders van de leerkrachten en volwassenen.

Maar in Spanje werden geen leerlingen maar zowaar 4 leerkrachten beschuldigd van het pesten van een 7-jarige leerlinge met autisme.

Pixabay

Een gezin uit Sevilla diende klacht in tegen vier leerkrachten nadat ze een bandopnemer in de schooltas van haar dochter had beluisterd. Er kon worden gehoord hoe de leerkrachten het meisje bespotten en uitlachten.

Het kind heeft ontwikkelingsstoornissen, autisme en een spraakstoornis.

Volgens de Spaanse krant La Vanguardia vermoedde de familie van het dochtertje dat ze gepest werd nadat ze twee epilepsieaanvallen had gekregen in een week tijd.

Ze kwam ook thuis met verwondingen die ze zelf had aangebracht.

Ouders trokken aan alarmbel

Haar gedrag veranderde tijdens het weekend en dat deed de ouders aan de alarmbel trekken. Ze moest wel iets meegemaakt hebben op school, dachten ze.

Maar toen ze de school contacteerden kregen ze te horen dat er geen signalen van pesten werd opgemerkt. De ouders waren echter overtuigd van wel en verstopten een geluidsrecorder in haar boekentas en konden zes uren geluidsfragmenten opnemen.

Na het hele ding te hebben beluisterd gingen ze met de tape naar de politie.

Pixabay

In het geluidsfragment kon een klas worden gehoord met kinderen met speciale behoeften. Er werd gehoord hoe een leerkracht schreeuwde tegen hun dochter. Bovendien hoorden ze hoe het meisje verbaal werd mishandeld. Een leraar zei: “dit kind heeft kapotte hersenen” en “was je handen, viezerik, je speelt met je eigen snot”.

Deze opmerkingen waren gemaakt in het bijzijn van andere leerlingen in de klas.

Volgens La Vanguardia vergeleken de leerkrachten het meisje ook met een mentaal zieke crimineel die een vrouw had aangevallen in Barcelona enkele maanden geleden. De leerkrachten zouden hebben gezegd dat zo’n kinderen in een gevangenis thuishoren.

Pixabay

In een ander stuk van het geluidsfragment hoorden ze hoe een leerkracht de moeder van het meisje bespotte. Ook hier weer in het bijzijn van alle andere leerlingen.

De familie heeft klacht ingediend tegen de vier leerkrachten voor deze mishandelingen.

Het is absoluut onvergeeflijk en onaanvaardbaar dat mensen die voor kinderen zouden moeten zorgen, hen gaan pesten. Ik kan me de angst en pijn dat dit kind moet gevoeld hebben niet eens voorstellen. Arm meisje.

We moeten een einde maken aan pesten, zo snel mogelijk! Ik kan alleen maar hopen dat de daders gestraft worden. Deel als je akkoord gaat!