De man ‘viste’ vanuit zijn achtertuin op straatkatten. Gelukkig werd hij nu uit de maatschappij verwijderd.

Waarschuwing: Dit artikel bevat heftige inhoud niet geschikt voor gevoelige lezers.

Een man in Pennsylvania, die ervan beschuldigd wordt dat hij vishaakjes in kattenvoer deed om het aan straatkatten te voeren, werd gearresteerd.

Kenny Rowles (27) wordt vervolgd wegens dierenmishandeling, waarbij dieren gemarteld werd en zware fysieke schade opliepen. De Society for the Prevention of Cruelty to Animals zei dat er op 8 april in een leegstaand huis in Plymouth een kat werd gevonden met een vishaak in zijn mond.

De kat werd behandeld en overleefde, maar hield er zichtbare littekens aan over. Volgens Happy Hearts and Tails Safe Haven Animal Rescue werden er nog twee katten gevonden met een vislijn in hun mond.

De politie zegt dat ze Rowles eerder deze maand begonnen te onderzoeken nadat ze telefonisch getipt werden.

De politie ging naar zijn huis en hij bekende dat hij vlees aan een vislijn had gedaan om vanuit zijn achtertuin naar katten te ‘vissen’. De man werd meteen in de boeien geslagen en overgebracht naar de gevangenis.

De kat genaamd Tollie werd uit het leegstaand huis gered door Happy Hearts and Tails Safe Haven Rescue en onderging een operatie om de vishaak te verwijderen.

Dawn Mandygral van de organisatie zei dat de kat een van de 15 katten was die rond het verlaten huis achterbleven toen hun eigenaars werden uitgezet.

Ze verklaarde: “Er was een vislijn met een haak, en daar deed hij kattenvoer op, liet het voor de kat bengelen en dan at de kat het op, hij viste op katten. Dat was wat hij zei.”

DE POLITIE EN DE OPENBARE AANKLAGERS NEMEN DE ZAAK ZEER HOOG OP. HET WAS ZEER SCHADELIJK VOOR DE KATTEN. GELUKKIG WERD DE MAN OPGEPAKT EN ZAL HIJ ZIJN STRAF NIET OPLOPEN.