Onderzoekers bevestigen: Dit is waarom je nooit op je rechterzijde mag slapen

Een goede slaap is uiterst belangrijk. Zowel voor ons lichamelijk als mentaal welzijn. Helaas is enkele uren slapen per dag niet voldoende.

Iets wat ik niet wist is dat de manier waarop je slaapt kan bepalen hoe je lichaam zal voelen en hoe het eruit zal zien de volgende dag. Het kan je energieniveau aantasten en nog veel meer.

Ik behoor alvast tot de groep die altijd op hun zijde slaapt. Tot onlangs, toen ik wist wat er met het lichaam gebeurt wanneer je op de linkerzijde slaapt in plaats van de rechter.

Na dit te lezen, slaap ik alvast zeker niet meer op mijn rechterzijde.

Als je regelmatig dipjes hebt in je energieniveau doorheen de dag, heeft dat waarschijnlijk vooral te maken met hoe je slaapt ’s nachts. De reden is simpel, je slaapt wellicht op je rechterzijde. Ja, echt.

Hieronder hebben we zelfs enkele verklaringen voor je opgesomd, die bewezen werden door onderzoekers. Zij beweren namelijk dat het een goed idee is om op je linkerzijde te slapen.

De studie verscheen in Journals Clinic Gastroenterology.

1: Verbeterde Spijsvertering

Omdat het beter is voor je spijsvertering om te slapen op je linkerzijde, slaap je dus ook beter. Als je op je rechterzijde slaapt kan je maaginhoud in je slokdarm terecht komen.

Als je ooit maagproblemen gehad hebt, is het dus zeker belangrijk om op je linkerzijde te slapen.

digestion

2: Beter voor je hart

De grootste ader in je lichaam, de aorta, draait naar links, wat betekent dat het de bloedcirculatie helpt wanneer we op onze linkerzijde slapen. Als je daarentegen op je rechterzijde slaapt moet het bloed omhoog gepompt worden wat resulteert in een lagere bloedcirculatie.

3: Vermindert de druk op de milt

De milt ligt eveneens aan de linkerzijde van het lichaam. Het heeft als taak om ons bloed te reinigen en afval te verwijderen. Op dezelfde zijde slapen stimuleert dit proces zelfs, in plaats van dat het het verhindert.

4: Beter voor je lichaam tout court

Het is zelfs algemeen beter voor je lichaam, want de maag en de pancreas zitten beiden aan de linkerkant, waardoor het hele systeem beter werkt als je vermijdt om te slapen op je rechterzijde!

Er zijn er niet veel die dit weten. Ik alvast niet! Deel aub dit artikel om deze boodschap te verspreiden, want het kan een verschil maken voor de gezondheid van je vrienden en familie.